Vinssit ja tarvikkeet

Tämän luokan tuotemerkit

Logo LEWMAR
Lewmar on kehittänyt innovatiivisia ja luotettavia merenkulkutuotteita vuodesta 1946 lähtien, jotta voit nauttia stressittömästä ajasta vesillä. Lewmar tarjoaa laajan ankkuri- ja vinssi-, luukku- ja luukkuvalaisin-, vinssi- ja laitteistovalikoimansa ansiosta täydellisiä ratkaisuja niin pienille vuokraveneille kuin megajahdeillekin. Tuotanto tapahtuu Lewmarin omissa tuotantolaitoksissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mikä on kaikkien Lewmarin tuotteiden korkean laatustandardin perusta.
Tutustu kaikkiin LEWMAR tuotteisiin nyt
Logo ANDERSEN
Yksinkertaisesti täydellinen sisältä ja ulkoa. Andersen-purjeveneiden vinssit ovat poikkeuksellisen toimivuuden ja laadun ruumiillistuma. Yli 60 vuoden ajan Andersen on jatkuvasti pyrkinyt täyttämään asiakkaidensa vaatimukset ja kehittänyt samalla jatkuvasti uusia teknologisia standardeja. Tähän päivään mennessä Andersen on edustanut muotoilua, luotettavuutta, kestävyyttä ja täydellisyyttä.
Tutustu kaikkiin ANDERSEN tuotteisiin nyt
Logo ANTAL
Antal - Valmistettu Italiassa. Vuodesta 1977 lähtien Antal on kehittänyt ja valmistanut korkealaatuisia kansitarviketuotteita, kuten itsekelausvinssejä, pujottivinssejä, blokkeja ja traveller-järjestelmiä. Antal-tuotteiden koko suunnittelu- ja valmistusprosessi tapahtuu Padovassa, Italiassa. Tämä tehdään, jotta tuotemerkin korkeat laatustandardit pysyvät täysin hallinnassa ja jotta aluksella voidaan taata korkea turvallisuustaso. Antal on ihanteellinen tuotemerkki purjeveneellesi! Italialainen innostus purjehdukseen ja vesiurheiluun näkyy jokaisessa Antal-teknologian osassa.
Tutustu kaikkiin ANTAL tuotteisiin nyt
Logo HARKEN
HARKEN - laadukkaita materiaaleja huippulaitteisiin. Viisikymmentä vuotta sitten takapihan autotallissa kaksi veljestä avasi kuulalaakeripaloja myyvän liikkeen, joka lähti kunnolla liikkeelle vasta, kun ystävällinen jakelija sisällytti heidän itse valmistamansa palat postimyyntiluetteloonsa ja myi niitä Harken-brändin alla. Nykyään HARKEN, jolla on toimipisteitä 48 maassa, on yksi johtavista venetarvikkeiden ja -tarvikkeiden valmistajista.
Tutustu kaikkiin HARKEN tuotteisiin nyt
Logo G-NAUTICS
G-Nautics on osa alankomaalaista Nautics Europe BV -yhtiötä, ja se aloitti toimintansa ensimmäisen kerran kesällä 2004 vesiurheilun harrastajille suunnatulla käytännöllisten tarvikkeiden mallistolla. G-Nautics on alusta alkaen luottanut houkuttelevaan muotoiluun ja kestäviin, merikelpoisiin materiaaleihin. Tuotteesta riippuen akryylikangas on käsitelty vettähylkivällä, UV-säteilyä kestävällä pinnalla tai vedenpitävällä pressu-PVC:llä. Säilytä köydet ja narut, vinssinostimet ja henkilökohtaiset tavarasi G-Nauticsin avulla, niin kaikki on kunnossa.
Tutustu kaikkiin G-NAUTICS tuotteisiin nyt
Vinssit ovat välttämättömiä purjelaivoissa. Koska suurempia purjeita ei voi vetää sisään ilman apua, vinssi on täydellinen apuväline. Vinssin avulla voidaan käyttää paljon suurempaa voimaa, ja vaihteiston avulla vinssin voi vääntää eri nopeuksilla tai välityssuhteilla. Lisätietoja Vinssit ja tarvikkeet...
Vinssit ja tarvikkeet

Purjeveneiden vinssit

- Pieni mutta tehokas -

Mikä vinssi on oikea veneelleni?

Oikean vinssin valinnassa on otettava huomioon useita asioita. Koon ja voimansiirron lisäksi vaihteiden määrä, materiaali, pito ja tila aluksella ovat kaikki tärkeässä asemassa, kun haluat tehdä fiksun valinnan.

On olemassa myös sähkökäyttöisiä vinssejä, joita voidaan käyttää suuremmissa veneissä. Hinta on myös avainasemassa, kun päätetään, mikä vinssi ostetaan. Valitse oikea, niin saat vinssin, jota voit käyttää monta vuotta.

Minkä kokoista vinssiä tarvitsen?

Oikean vinssikoon valitseminen riippuu ensisijaisesti siitä, kuinka suuri veneesi on, purjeesi tyypistä ja koosta sekä vinssin käyttötavasta. Vinssien valmistajat tarjoavat taulukoita omille vinssilleen valinnan helpottamiseksi. Löydät nämä taulukot verkkokauppamme yksittäisten tuotteiden sivuilta.

Taulukoita tarkasteltaessa on kuitenkin otettava huomioon joitakin asioita, ja vinssin kokoa valittaessa on otettava huomioon monia tekijöitä. On käytännössä mahdotonta standardoida näitä ja luoda taulukkoa, joka on aina oikea. Esimerkiksi veneesi tilavuus ja takilointityyppi vaikuttavat myös vinssin valintaan. Näitä tekijöitä ei yleensä oteta huomioon taulukoissa. On tietysti muitakin asioita, joita on vaikea sisällyttää standardoituihin vinssivalintataulukoihin, kuten purjehdustyyli ja -taito sekä miehistön tyyli ja kyky. Valintataulukoita on myös vaikea verrata keskenään, koska jokaisella vinssivalmistajalla on erilaiset vaatimukset jahdille ja purjehtijoille. Tämän seurauksena Harken suosittelee vinttureita käytettäväksi enemmän kilpapurjehdukseen, eli suurempaa vintturia pienemmälle purjepinta-alalle, kun taas Andersen on suunnattu enemmän risteilyyn.

Kuinka monta vaihdetta vinssissäni on?

Vinssien olennainen näkökohta on vaihteiden määrä. Useimmissa vinttureissa on yksi tai kaksi vaihdetta, joskus valmistajat tarjoavat suurempiin vinttureihin myös kolmivaihteisia versioita.

1-vaihteiset (nopeus) vinssit

Yksivaihteiset vinssit tuottavat tehoa, kun niitä käännetään yhteen suuntaan, ja tyhjäkäyntiä, kun niitä käännetään vastakkaiseen suuntaan. Tämäntyyppiset vinssit ovat yleisempiä pienemmissä veneissä.

2-vaihteiset vintturit

Kaksivaihteisissa vinttureissa on eri nopeussuhteet sen mukaan, kumpaan suuntaan kahvaa käännetään. Näin saat paljon suuremman tehon, erityisesti toisella vaihteella. Esimerkiksi 40-vinssin voimansiirtosuhde on noin 40:1, mikä tarkoittaa, että saat 40 kertaa enemmän tehoa kuin mitä laitat sisään. Kuitenkin myös talteenottonopeus, eli yhdellä 360 asteen vinssien kahvan kierroksella talteen otetun siiman pituus, on pienempi. Vinssien valmistajat ilmoittavat mallin nimessä toisen vaihteen tehonsiirron, joka lasketaan 254 mm:n (10") vinssikahvalla. Jos käytät 200 mm:n (8") kahvaa, voimansiirto on pienempi, mutta talteenotto ja nopeus ovat suurempia. Kaksivaihteisia vinttureita käytetään suuremmissa jahdissa eri vaihteiden ja niistä johtuvien suurempien vetovoimien vuoksi.

Vakiovinssi vai itsekelausvinssi?

Vinssejä on kahta eri tyyppiä. Vakiovinssit ja itsekelautuvat vinssit. Itsekiinnittyvissä vinsseissä on rumpuun asennettu ylimääräinen siimakytkin. Sen ansiosta siimasta ei tarvitse enää pitää kiinni käsin, ja voit kampittaa vinssiä molemmin käsin. Itsekelautuvien vinttureiden haittapuolena on, että köyden halkaisijan suhteen on rajoituksia. Vinssin kiinnitys mukautuu automaattisesti käytettävän köyden halkaisijan mukaan, mutta jos köyden halkaisija on liian pieni, vinssin pito ei riitä, ja liian suuri halkaisija voi vahingoittaa köyttä. Vakiovinttureita käytetään usein pienemmissä kilpa-aluksissa, joissa narun on päästävä nopeasti irti vinssistä.

Mistä materiaalista vinssin pitäisi olla valmistettu?

Kaikki valmistajat tarjoavat kestoltaan laadukkaita vinttureita riippumatta siitä, onko rumpu valmistettu ruostumattomasta teräksestä, alumiinista vai kromista. Vinssit kestävät vuosia, jos niitä käytetään ja huolletaan oikein. Alumiinivinssit ovat keskimäärin hieman kevyempiä kuin muut materiaalit, mutta ruostumattomasta teräksestä valmistetut vinssit ovat kestävyydeltään parempia. Lisäksi ruostumattomasta teräksestä valmistetut vintturit voivat näyttää uudenveroisilta vielä vuosienkin käytön jälkeen, kun taas kromatuissa tai eloksoiduissa vinttureissa näkyy kulumisen merkkejä helpommin. Sisäpuolelta vinttureissa on laadukkaita komponentteja, jotka eivät aiheuta ongelmia vuosiin, kunhan niitä huolletaan säännöllisesti.

Kuinka usein vinssi on huollettava?

Vinssi kannattaa puhdistaa ja rasvata uudelleen joka vuosi tai joka toinen vuosi. Toimitamme tähän tarkoitukseen erityistä vinssirasvaa. Puhdistukseen tarvitaan vain muutamia työkaluja, ja pienellä valmistelulla vinssin huoltaminen ei ole ongelma.

Kaikki tuotemerkit Vinssit ja tarvikkeet

Asiakasarviot & arvostelut

Kaikki arvostelut (149.827)
Käyttäjäprofiilin kuvake

Tiina A. osoitteessa 18.02.2024

Tilausprosessi ja toimitus suvuivat erinomaisesti. Viisi tähteä

Käyttäjäprofiilin kuvake

Mika L. osoitteessa 27.09.2023

hyvä ja nopea palvelu