Purjehdusvaatteet & veneen kengät kaikille alueille

Tämän luokan tuotemerkit

Logo GILL
GILL marine on kasvanut teknisten purjehdusvaatteiden laatumerkiksi vuonna 1975 tapahtuneesta perustamisestaan lähtien. GILLin purjehdustakit, purjehdushousut ja purjehduskäsineet ovat sekä vesiurheilun harrastajien että purjehduksen ammattilaisten suosiossa. Maailman johtava merenkulkuvaatemerkki tuo GILL-purjehdusvaatteisiinsa tasapainon suorituskyvyn ja suojan välillä. Tutustu GILL OS1-, OS2- ja OS3-vaatesarjoihin sekä niihin sopiviin lisävarusteisiin.
Tutustu kaikkiin GILL tuotteisiin nyt
Logo MUSTO
Yrityksen perustaja Keith MUSTO tuli tunnetuksi, kun hän voitti mitalin Tokion kesäolympialaisissa 1969. Yrittäjänä MUSTO oli aiemmin valmistanut purjeita, mutta sittemmin hän on erikoistunut suorituskykyyn optimoituihin purjehdusvaatteisiin, mikä näkyy jatkuvana kehitystyönä ja teknisenä tarkkuutena. MUSTO-purjehdusvaatteille on ominaista niiden kestävyys, ja ne soveltuvat monille alueille. Offshore- ja moottoriveneistä regattakäyttöön. MUSTO-vaatteita jokaiseen seikkailuun!
Tutustu kaikkiin MUSTO tuotteisiin nyt
Logo MARINEPOOL
Purjehduskavereiden kolmikko johti Marinepoolin perustamiseen yhdeksänkymmentäluvun alussa Münchenissä. He elivät mottona"merimiehiltä merimiehille", ja tämä osoittautui täsmälleen oikeaksi. Alkuvuosina tuotemerkki koostui pääasiassa purjehdusvaatteista, ulkoilutuotteista ja pelastusliiveistä urheiluun ja vapaa-aikaan. Purjehdusmuotien kysyntä johti pian merenkulun elämäntyyliin tarkoitetun muotilinjan luomiseen. Jokainen uusi tuote optimoidaan pienintä yksityiskohtaa myöten ennen markkinoille tuomista. Yli 25 vuoden kokemus ja arvokas palaute Marinepool Racing Teamin ammattilaisilta takaavat toimivan, kevyen ja mukavan vaatetuksen.
Tutustu kaikkiin MARINEPOOL tuotteisiin nyt
Logo TBS
TBS on ranskalainen yritys, joka keskittyy korkeisiin laatuvaatimuksiin ja moderniin muotoiluun. Tuotemerkki sijaitsee Loiren laaksossa, lähellä Atlantin valtamerta, ja merellinen ympäristö on vaikuttanut siihen voimakkaasti, mikä näkyy TBS:n mallistoissa. TBS:n kengät ovat erittäin mukavat, korkealaatuisista materiaaleista valmistetut, modernit ja omaperäiset mallit. Erinomaista vastinetta rahalle!
Tutustu kaikkiin TBS tuotteisiin nyt
Olosuhteista riippumatta. Vesiurheilun harrastajana sinun on oltava valmis kaikkeen. Siksi purjehdusvaatteiden on estettävä sinua jäätymästä tai kastumasta kovassakin aallokossa, sateessa ja tuulessa. Öljynahkaisista testivoittajista kevyisiin purjehdushousuihin, rannikkopurjehdusvaatteista avomeripurjehdusvaatteisiin: Selvitä, mikä vaatetus sopii tarpeisiisi. Se, minkä tyyppinen öljynahka kannattaa ostaa, riippuu monista tekijöistä. Lisää oikeat purjehduskengät , ja olet hyvin valmistautunut seuraavaan seikkailuun! Lisätietoja Vaatteet, Kengät...
Vaatteet, Kengät

Purjehdusvaatteet, jotka sopivat täydellisesti jokaiselle matkalle

- Oikeat vaatteet jokaiseen säähän -

Mitä purjehdusvaatteet voivat tehdä ja mihin minun on kiinnitettävä huomiota ostaessani?

Hengittävä, vedenpitävä ja erittäin kestävä. Nämä ovat perusominaisuuksia, joita toiminnallisilla vaatteilla tulisi olla. Nykyään teknisestä materiaalista valmistetut purjehdusvaatteet ovat arkipäivää. Pelkkä hengittävä purjehdustakki ei kuitenkaan yksinään riitä! Oikean materiaalin valinnan lisäksi on myös tärkeää päättää, ostetaanko täydellinen purjehduspuku vai vain purjehdustakki tai -housut. Täydellinen setti voi olla tarpeisiisi sopiva valinta ja osoittautua kustannustehokkaammaksi. Tämä riippuu pääasiassa siitä, missä ja kuinka paljon olet vesillä. Monia purjehdustakkeja voidaan nykyään käyttää myös muissa ulkoilma-aktiviteeteissa teknisten kalvojen, kuten Gore Tex, BR1- ja BR2- tai MPU-kalvojen ansiosta. Tämä riippuu kuitenkin pitkälti takin tyylistä ja istuvuudesta.

Huomio! Lämpimiä purjehdusvaatteita ei ole olemassa! Vain oikein kerrostamalla, eli yhdistelemällä eri vaatekerroksia oikein, voit pysyä todella lämpimänä. Tietenkin voit löytää paksumpia tai ohuempia materiaaleja, joista öljynahka on valmistettu. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä lämmöntuoton kanssa. Se, paleletko aluksella vai et, liittyy lähinnä vaatetuksen hengittävyyteen. Eli kulkeutuuko kosteus hyvin pois kehosta vai ei.

Toimivien purjehdusvaatteiden oppaamme kertoo , miten kerrostaa oikein, millaisia purjehdusvaatteita suositellaan purjehdusalueesta riippuen ja millaisia materiaalieroja ja ominaisuuksia tunnetuilta valmistajilta, kuten Gilliltä, Mustolta tai Marinepoolilta, on saatavilla.

Miten löydän tarpeisiini sopivat purjehdusvaatteet?

Se, mikä purjehdusvaatetus on sinulle sopiva, riippuu monista hyvin erilaisista kriteereistä. Näitä ovat muun muassa purjehdusalue ja vuodenaika sekä veneesi koko. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, millaista purjehdusta harrastat. Oletko lähdössä rauhalliselle risteilylle? Harrastatko enemmän urheilupurjehdusta ja ehkä jopa regattaan osallistumista? Vai oletko kenties täysin aloittelija vesiurheilun maailmassa? Neuvomme sinua mielellämme!
Ei ole ihme, että purjehdusvaatteita kutsutaan myös toiminnallisiksi vaatteiksi. Tekeväthän ne loppujen lopuksi aika paljon. Se pitää sinut lämpimänä, suojaa tuulelta ja vedeltä ja siirtää kosteutta pois. Purjehdusvaatteita ostaessasi sinun on kuitenkin päätettävä, mikä on henkilökohtainen mieltymyksesi. Sillä mitä parempi veden- ja tuulenpitävyys, sitä heikompi hengittävyys. Kun kerroksia on enemmän, purjehdusvaatteista tulee usein raskaampia. Mikä purjehdusvaate on siis oikea sinulle? Yleensä tuotemerkit erottavat toisistaan purjehdusvaatteet, jotka on tarkoitettu rannikkopurjehdukseen (rannikolla ja rannikolla), avomeripurjehdukseen (valtamerellä ja merellä) ja regattaan (kilpapurjehdukseen).
.

Mitä vaatteita aloittelijoille, moottoriveneilijöille & rannikkovesillä?

Aloittelevana purjehtijana et halua investoida heti alussa valtavia summia rahaa teknisiin purjehdusvaatteisiin. Jos purjehdit ensimmäistä kertaa ystävien kanssa useamman päivän kestävällä retkellä tai vuokrattua venettä käyttäen esimerkiksi Välimerellä, rannikkopurjehdusvaatteet riittänevät hyvin. Rannikkopurjehdusvaatteet sopivat myös moottoriveneen käyttäjille. Jos aiot purjehtia sisämaan järvillä tai joilla, rannikkoalueen purjehdusvaatteet suojaavat sinua erinomaisesti myös huonolla säällä.

Mitkä rannikko- ja rannikkopurjehdusvaatteet ovat oikea valinta?

Rannikko- tai rannikkopurjehdukseentarkoitettujen purjehdustakkien ja purjehdushousujen on oltava vedenpitäviä ja tuulenpitäviä sekä hengittäviä, mutta niiden ei tarvitse olla läheskään yhtä teknisiä kuin pidemmillä matkoilla käytettävien offshore-vaatteiden. Tämä tarkoittaa, että rannikko- ja rannikkopurjehdusvaatteiden hinta on huomattavasti alhaisempi kuin offshore-purjehdusvaatteiden hinta. Rannikkopurjehdusvaatteet koostuvat yleensä kahdesta kerroksesta, mikä tekee niistä kevyempiä kuin offshore-vaatteet. Sisämaa- ja rannikkoalueiden purjehdustakeissa on myös matalammat kaulukset kuin offshore-malleissa.

Mikä on oikea öljynahka purjehdukseen Pohjanmerellä ja Itämerellä?

Pohjan- ja Itämerellä purjehtimiseen rannikon öljypuvut ovat yleensä enemmän kuin riittävät. Offshore-purjehdusvaatteet kannattaa hankkia vain, jos olet menossa sinne talvella tai ääriolosuhteissa. Jos sinulla on pienempi 8-15-metrinen purjevene ja seisot ruorissa eli olet alttiina tuulelle ja roiskeelle edestä, voi olla parempi vaihtaa offshore-vaatteet paremman suojan tarjoaviin, joissa on korkealle leikattu kaulus. Yleisesti ottaen suuremmat veneet tarjoavat paremman suojan, ja rannikkopurjehdusvaatteet ovat yleensä kaikki, mitä tarvitaan. Pienemmillä aluksilla olet enemmän alttiina sään vaikutuksille. Tältä osin offshore-purjehdusvaatetus on järkevämpi.

Offshore-märkäpurjehdusvaatteet - Milloin minun on käytettävä korkean suorituskyvyn merenkulkuvaatteita?

Offshore-purjehdusvaatteet on tehty ääriolosuhteita varten. Jos nautit purjehtimisesta muulloinkin kuin kauniin sään vallitessa ja matkustaessasi kauempana rannikolta, sinun kannattaa miettiä offshore-varusteita. Jos suunnittelet Atlantin ylitystä, maailmanympärimatkaa tai useita viikkoja kestävää risteilyä aavalla merellä, offshore-purjehdusvaatteiden tulisi kuulua perusvarustukseen!
Avomeripurjehdukseen tarkoitettujen purjehdusvaatteiden on kestettävä äärimmäisiä sääolosuhteita, lämpötilanvaihteluita ja korkeimpia vaatimuksia. Tästä syystä offshore-purjehdusvaatteiden valmistuksessa käytetään usein jopa neljää kerrosta tai Gore Texin kaltaista korkean suorituskyvyn kalvoa, joka tekee vaatteista raskaampia mutta antaa paremman suorituskyvyn ja korkeamman vesipatsaan. Offshore-purjehdustakit ja purjehdushousut valmistetaan kiinnittäen suurta huomiota yksityiskohtiin. Niissä on erittäin korkea kaulus, joka suojaa tuulelta ja kylmältä. Monissa erityisesti offshore-käyttöön tarkoitetuissa purjehdustakeissa on myös huppu ja taskut, joissa on fleecevuori, ranteiden hihansuut ja vyötärönauha, jotka vähentävät entisestään kylmän ja kosteuden tunkeutumista.

Kilpa- ja regattapurjehdusvaatteet - mitä erilaista niissä on?

Regattapurjehduksessa erityisen tärkeitä ovat hyvä istuvuus, kevyet kankaat ja suuri liikkumisvapaus. Myös hengittävyys on kilpapurjehduksessa vielä tärkeämpää kuin virkistyspurjehtijoilla. Regattavaatteiden tulisi olla mahdollisimman yksinkertaisia, jotta painoa säästyisi ja vältettäisiin kiinnijääminen laivalla jossakin monista manöövereistä. Mukavuutta lisäävät erityisominaisuudet jätetään usein pois. Sen sijaan joustavuus ja suorituskyky ovat avainasemassa.

Mitä minun pitäisi etsiä ostaessani märkävaatteita?

Ostitpa purjehdusvaatteita sitten verkosta tai kaupasta - kun sovitat purjehdustakkeja ja -housuja, varmista, että ne istuvat ja antavat liikkumisvapauden. Liian kireät purjehdusvaatteet voivat estää liikkumisen, samoin kuin liian leveät ja muhkeat vaatteet, jotka eivät sovi vartalonmuotoasi, voivat estää liikkumisen veneessä. Tarkista tästä syystä aina öljypukuja sovittaessasi seuraavat asiat:

1. Liikkumisen vapaus

Mene polvillesi ja kierrä ylävartaloasi ikään kuin käyttäisit vinssiä. tarkista, että voit tehdä kaikki liikkeet helposti tai että purjehdusvaatteet rajoittavat sinua. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, miltä se tuntuu hartioissa, pakaroissa ja polvissa. Nouse sitten uudelleen seisomaan ja venyttele niin pitkälle kuin mahdollista. Tarkista tältäkin osin, haittaako vaatetus liikkumista.

2. Purjehdustakkien ja purjehdushousujen säätäminen

Hyvän purjehdusvaatetuksen pitäisi aina olla säädettävissä niin, että se sopii omalle vartalolle mahdollisimman hyvin. Purjehdushousuissa on yleensä vyötärön alueella hihnat tai soljet, joiden avulla ne voidaan säätää omalle koolle sopiviksi. Pystytkö ja onko sinun helppo säätää niitä?

Useimmissa purjehdustakeissa on joustava helma, jota voi kiristää, jotta tuuli ja vesi eivät pääse tunkeutumaan takin alta sisään.

Hyvissä purjehdusvaatteissa pitäisi olla myös tarranauhat tai hihnat käsivarsissa ja jaloissa, joita voi säätää. Vaatteen pitäisi olla helppo ja intuitiivinen säätää, ja sen pitäisi sopia täydellisesti vartalonmuotoasi. Erityisen tärkeitä ovat hihansuut. Ovatko tarranauhat sopivan pituiset, jotta ne sulkeutuvat pienempien tai leveämpien ranteiden ympärille?

3. Lisämansetti

Monet purjehdusvaatevalmistajat asentavat ranteisiin toisen, sisäisen mansetin, joka on usein joustava. Tämä johtuu siitä, että ideaalitilanteessa tähän ei saisi päästä vettä, vaikka kädet ojennettaisiin ylöspäin. Tarkista istuvuus purjehdustakkia sovittaessasi.

4. Kaulus

Hyvässä purjehdustakissa on oltava kaulus, joka istuu tiukasti, jotta se suojaa mahdollisimman hyvin, mutta jonka on silti oltava mukava. Tarkista kauluksen istuvuus, kun huppu on pakattu pois ja kun se on päällä. Kun huppu on taitettu niskaan, kaulus tuntuu hieman tiukemmalta. Tunnetko hankausta tai kiristystä? Vertaa kauluksen istuvuutta, kun huppu on ylhäällä. Onko kaulus edelleen tarpeeksi tiukka? Fleecevuorattu kaulus pitää sinut lämpimänä ja tarjoaa enemmän mukavuutta.

5. Huppu

Kokeile huppua takki päällä. Onko se tarpeeksi pitkä? Vai ehkä liian pitkä? Käännä päätäsi sivulle. Pystytkö liikuttamaan päätäsi hyvin ja näkemään kaiken, vai onko huppu tiellä? Kuinka helppo huppu on sulkea? Pystytkö siihen yhdellä kädellä? Jos sinulla on pitkät hiukset, muista, että jos sinulla on palmikoidut hiukset, saatat tarvita pidemmän hupun kuin löysillä hiuksilla. Testaa molempia tapoja. Joissakin hupuissa voit säätää, kuinka paljon ne peittävät kasvoja.

6. Lisävarusteet

Tarkista, onko purjehdustakissa sinulle tärkeitä lisävarusteita, kuten esimerkiksi taskuja. Niissä voi pitää tavaroita, joita haluat kuljettaa mukanasi, tai ne voivat pitää kädet lämpiminä. Jotkut valmistajat myyvät purjehdustakkeja, joissa on vuoratut taskut. Varmista, että takin tai purjehdushousujen taskut ovat joko vesitiiviitä tai niissä on vedenpoistojärjestelmä, jonka avulla vesi pääsee valumaan pois.

Minkä merkkiset purjehdusvaatteet kannattaa valita?

Purjehdusvaatteita on saatavilla monilta eri valmistajilta, joista tunnetuimpia ovat GILL, MUSTO ja MARINEPOOL. Se, minkä merkin purjehdusvaatteet valitset, riippuu ensisijaisesti siitä, kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään. SEATECin märkävaatteet on valmistettu korkealaatuisiksi, ja niissä on kaikki, mitä tarvitset suojautuaksesi kaikissa vesiolosuhteissa. Huhtikuussa 2020 SEATEC Coastal -purjehdusvaatteet palkittiin YACHT:n rannikkoalueiden purjehdusvaatteiden testeissä parhaan hinta-laatusuhteen palkinnolla. Tunnettujen valmistajien vaatteet ovat usein erinomaisia mukavuuden suhteen. Niissä voi olla yksityiskohtia, kuten intuitiivisesti säädettävät huput, joita voi säätää yhdellä kädellä, tai fleecevuoratut lämmittävät taskut. Vastineeksi voit joutua käyttämään hieman enemmän rahaa näihin merkkipurjehdusvaatteisiin.

Mikä on purjehdusvaatteiden vesipatsas?

Vesipatsas ilmaisee purjehdusvaatteiden vedenläpäisevyyden. Mitä suurempi arvo, sitä paksumpi materiaali. Vesipatsas itsessään ei kuitenkaan ole aina luotettava, sillä sen määrittämiseksi on olemassa erilaisia standardeja, mittausmenetelmiä ja testimenetelmiä, eivätkä testiolosuhteet ole kaikkialla samat. Esimerkiksi kaikki valmistajat eivät testaa enimmäisrajaa. Lisäksi korkealla vesipatsaalla ei ole juurikaan merkitystä, jos vaatetta ei ole valmistettu korkeiden standardien mukaisesti ja vesi pääsee vaatteeseen vetoketjusta tai saumoista. Näin ollen vesipatsas on vain likimääräinen ohje, eikä siihen pitäisi luottaa ratkaisevana tekijänä purjehdustakkia ostettaessa.

Mitkä kengät sopivat parhaiten purjehdukseen?

Oman turvallisuutesi vuoksi, mutta myös kenkiesi ja veneesi suojaamiseksi, sinun tulisi aina käyttää purjehduksessa erityisiä, teknisiä venekenkiä. Erityistä venekengissä on erityisesti niiden joustavat, luonnonkumista valmistetut pohjat. Se tekee purjehduskengistä paitsi vedenpitävät, myös liukumattomat, joten saat kannella tukevan jalansijan myös jyrkässä rinteessä ja märällä pinnalla. Laadukas materiaali estää myös raitojen jäämisen veneen kannelle. Tämä pätee jopa venekenkiin, joissa on värillinen pohja. Aloittelijoille tai risteilylle riittävät yleensä klassiset nahkavenejalkineet. Urheilullisemmalle purjehtijalle suosittelemme jalkaan paremmin pitävää ja kosteutta imevää treenikenkää. Kylmemmille alueille sopivat parhaiten erityiset merisaappaat. Maalle mentäessä on hyvä olla mukana toinen pari kenkiä, sillä purjehduskenkien pohjat voivat imeä maalla rasvaa ja öljyä, jolloin ne ovat liukkaat.

Asiakasarviot & arvostelut

Kaikki arvostelut (149.822)
Käyttäjäprofiilin kuvake

Tiina A. osoitteessa 18.02.2024

Tilausprosessi ja toimitus suvuivat erinomaisesti. Viisi tähteä

Käyttäjäprofiilin kuvake

Mika L. osoitteessa 27.09.2023

hyvä ja nopea palvelu