Antifouling

Mitä antifoulingia tarvitsen veneeseeni?

Aloita haku nyt!
Suodatin takaisin
Arviot
Valmistaja
Hintaluokka
Saatavuus
 
Luokka
Nykyinen pinnoite 
Rungon materiaali
Soveltamisala
Soveltamismenetelmä
Veneen tyyppi
Antifouling-tyyppi
Sisältö
ml
Väri
Alankomaiden osalta
Biosidivapaa 
Kaikki suodattimet
Löydä täydellinen vedenalainen maali urheiluveneeseesi Antifouling-verkkokaupastamme!

Tarjoamme laajan valikoiman erityyppisiä kiinnittymisenestotuotteita suurimmilta tuotemerkeiltä, jotta voit suojata veneesi mahdollisimman hyvin kiinnittymiseltä. Ilman suojausta veneen runkoon voi asettua monenlaisia vesieliöitä, kuten simpukoita, leviä tai simpukoita. Tämä aiheuttaa vastusta, kun veneestä tulee yhä raskaampi ja purjehdusnopeus laskee. Tämän seurauksena polttoaineen kulutus kasvaa, mikä lisää kustannuksia. Tästä syystä antifoulingin käyttö on jokaisen veneen ehdoton edellytys! Lisätietoja Antifouling... Siirry videoon...

Mikä kiinnittymisenestoaine on oikea veneelleni?

- Tekijät, jotka on otettava huomioon, kun ostat antifouling-maalia jahdillesi -

olemassa olevien maalikerrosten kunto ja tyyppi.

On erittäin tärkeää tietää tai selvittää, minkä tyyppistä antifouling-maalia on käytetty viimeksi. Jos maali on edelleen hyvässä kunnossa, voit ehkä tyytyä vain suorittamaan veneen kunnossapidon ja hiomaan pintaa hieman ja levittää sitten uusia kerroksia kiinnittymisenestomaalin ominaisuuksien uusimiseksi. SVB tarjoaa laajan valikoiman antifouling-maaleja eri väreissä tunnetuilta valmistajilta, kuten Internationalilta, Hempeliltä, SEATECilta, Tikalilta ja Jotunilta - nopeasti, edullisesti, aina varastossa ja parhaan vastineen rahalle. Jos nykyinen antifouling on niin huonossa kunnossa, että se on jo huokoistunut ja hilseilee, vanha antifouling on poistettava kokonaan ennen uuden antifoulingin levittämistä. Voit tutustua tähän videollamme antifoulingin poistamisesta.

Mikä vedenalainen alue on suojattava?

Mikä antifouling on paras millekin vedenalaiselle alueelle?

Mitään antifouling-pinnoitetta ei voida soveltaa kaikkiin vedenalaisiin alueisiin. Rungon antifoulingin lisäksi on olemassa myös antifoulingia, joka on tarkoitettu erityisesti metallisille potkureille ja Z-vetolaitteille. Tämä alue vaatii erityistä antifouling-pinnoitetta, joka toimitetaan yleensä suihkepulloissa. Kaikki antifouling-maalit eivät myöskään sovellu alumiinille tai teräkselle. Kun ostat kiinnittymisenestoainetta, varmista, että se sopii veneesi materiaaliin. Myös väylällä ja urheiluveneen tyypillä (purjevene, moottorivene tai perävaunuvene) on merkitystä oikean antifoulingin valinnassa.

Oikean antifoulingin valitseminen

Mikä antifouling on oikea urheiluveneelleni?

Kun valitset rungollesi oikeanlaista antifouling-tyyppiä, yritä hankkia etukäteen parhaat mahdolliset tiedot esimerkiksi myyjältä tai kotisatamastasi. Oikean antifouling-maalin valinta riippuu alueen olosuhteista, joten mikään antifouling-maali ei ole yleispätevä jokaiselle potkurille/veturille. Kannattaa selvittää, mitä vedenalaista maalia käytetyn veneen edellinen omistaja on käyttänyt. Varmista, että otat selvää, mitä antifouling-maalia on käytetty, ennen kuin otat käytetyn veneen omistukseen. Lisäksi on otettava huomioon lainsäädännölliset määräykset. Joidenkin antifouling-tyyppien levittäminen ja käyttö on kielletty joissakin maissa, koska antifouling-tuotteet sisältävät biosidejä.

Itsekiillottuva antifouling, kova antifouling vai ohutkalvoinen antifouling?

Minkä antifoulingin valinta riippuu siitä, mitä antifoulingia on aiemmin käytetty. Itsekiillottuvaa antifoulingia käytetään useimmiten hitaammissa veneissä ja purjeveneissä, kovaa antifoulingiaontarkoitettu nopeampiin moottorijahteihin. Ohutkalvoinen antifouling ei toimi päästämällä aktiivisia ainesosia veteen vaan luomalla hyvin sileän pinnan, johon organismien on vaikea kiinnittyä.

Vesi ja olosuhteet, joissa navigoit

Antifoulingin valinta riippuu myös veden lämpötilasta. Olitpa sitten Pohjanmerellä, Itämerellä, Välimerellä, sisävesillä tai Bodenjärvellä - riippuen siitä, missä navigoit, muut saasteet voivat löytää tiensä runkoosi. Korkean vedenlämpötilan, suuremman saastumisen ja vähäisen veden vaihtuvuuden tai virtauksen vuoksi rungon likaantuminen ja meren eliöiden määrä lisääntyy.

Antifoulingin laatu ja ympäristöystävällisyys.

Vedenalaisten maalien tehokkuus riippuu siitä, onko ne valittu oikein, ja tietenkin bioaktiivisista ainesosista. Valitettavasti kaikki markkinoilla olevat antifouling-maalit eivät ole ympäristöystävällisiä. Esimerkiksi Hempelin Silic One-maalin kaltaisia versioita kutsutaan biosidittomiksi antifouling-maaleiksi, ja niiden VOC-arvot (haihtuvat orgaaniset yhdisteet) ovat alhaiset. Nämä antifouling-järjestelmät ovat myös ympäristön kannalta hyviä - tai ainakin ystävällisempiä.

Miten antifoulingia levitetään oikein?

Katso videoltamme vaihe vaiheelta, miten antifoulingia levitetään oikein.


Katso lisätietoja Antifouling-oppaastamme.

Antifouling-merkit SVB:ssä

Meillä SVB:ssä on laadukkaita antifouling-maaleja merkeiltä Seatec, International, Hempel, Boero, Epifanes, Tikal, Yachticon, Jotun ja Yachtcare.

Osta antifouling-maalit SVB:ltä

Jos haluat ostaa edullista antifoulingia, tämä on oikea paikka! Verkkovalikoimaamme kuuluu valikoima antifouling-tuotteita edulliseen hintaan. Oppaissamme Antifoulingin levittäminen ja Antifoulingin poistaminen on yksityiskohtaista tietoa antifoulingin valinnasta, levittämisestä ja poistamisesta. Löydät laajan valikoiman antifouling-tyyppejä, joista voit valita!

Asiakasarviot & arvostelut

Kaikki arvostelut (153.168)
Käyttäjäprofiilin kuvake

Jaakko P. osoitteessa 05.04.2024

Sain täsmälleen sen osan, minkä tarvitsin.

Käyttäjäprofiilin kuvake

Juhana K. osoitteessa 21.03.2024

Kaikki toimi hyvin

Käyttäjäprofiilin kuvake

Kari V. osoitteessa 18.03.2024

Nopea toimitus