Kihlaus

SVB on sitoutunut - Parempaan työpaikkaan ja puhtaampaan maailmaan.

Vesiurheilun harrastajina vietämme paljon aikaa luonnossa ja vesillä. Haluamme intohimoisesti suojella ympäristöämme, lopettaa merten roskaamisen ja tehdä osaltamme maailmasta paremman paikan. Muutoksen aikaansaaminen alkaa täältä meiltä, työpaikaltamme, pakkauksistamme ja omista tiloistamme. Haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden antaa oman panoksensa kestävämpään kehitykseen.

SVB-rakennus, vihreä kotimme.

Se alkaa meistä: SVB-rakennus, vihreä kotimme.

Monien asioiden on muututtava, jos haluamme puhtaammat valtameret ja kestävämmän maailman. Suuri osa tarvittavista toimista ei ole meidän käsissämme. On kuitenkin joitakin asioita, joita voimme tehdä lähellä kotiamme! Ja se alkaa meistä itsestämme. Yritysrakennuksestamme, pakkauksistamme, siitä, miten lajittelemme roskat ja hävitämme vaaralliset jätteet oikein. SVB tukee myös hankkeita, joilla parannetaan ilmastoa ja vähennetään muovijätettä maailman merissä.

100 % uusiutuva energia: oma aurinkosähköjärjestelmämme
100 % uusiutuvaa energiaa: oma aurinkosähköjärjestelmämme.

100 % uusiutuvaa energiaa: oma aurinkovoimajärjestelmämme

SVB on ryhtynyt toimiin auringon uusiutuvan energian hyödyntämiseksi, jotta voimme suojella ilmastoamme kestävällä tavalla eikä olla täysin riippuvainen yleisistä sähkölähteistä. Vuonna 2011 kattoihimme asennettiin 76 aurinkopaneelia, joista kukin on kooltaan 1 x 1,7 metriä, ja olemme näin pystyneet säästämään paljon energiaa. Emme kuitenkaan jääneet tähän, sillä SVB:n rakennuksissa on vielä enemmän kattopinta-alaa, jota voidaan käyttää järkevästi ja kestävästi. SVB:n aurinkosähköjärjestelmää laajennetaan yhteensä 400 uudella aurinkopaneelilla noin 950 neliömetrin alueella, jotka kattavat nyt koko logistiikkaosastomme energiantarpeen.

SVB:n värikäs kattopuutarha

SVB:n värikäs kattopuutarha

SVB:n kattoterassia ympäröi ekologinen biotooppi. Tämä vihreä kattopuutarha keskellä Bremer Airport Cityä tekee paljon hyvää ympäröivälle alueelle. Sen lisäksi, että ekologinen puutarha parantaa viherkaton eristävän vaikutuksen ansiosta rajanaapurina olevien toimistojen sisäilmastoa, se auttaa myös parantamaan kaupungin ilmastoa, koska se vaikuttaa myönteisesti ympäröivän ilman lämpötilaan, säteilyyn ja kosteuteen. Vaikka kattoterassimme ja viherpuutarhamme sijaitsevat rakennuksen eteläpuolella ja ovat näin ollen jatkuvasti alttiina auringonvalolle, olemme mitanneet täällä alhaisempia lämpötiloja kuin rakennuksen tavallisilla kattoalueilla, erityisesti kesäisin. Tämä johtuu siitä, että kaupunkibiotoopissamme kasvavat kasvit imevät lyhytaaltoista auringon säteilyä ja luovuttavat piilevää lämpöä kosteuden haihtumisen kautta.

Energiatehokas ja älykäs!

Vuonna 2011 SVB muutti uusiin kunnostettuihin tiloihinsa, ja sille myönnettiin "plietsch!"-palkinto, joka tarkoittaa pohjoissaksan murteella "fiksua".

SVB säästää vuosittain

0

hiilidioksiditonnia

0

energiakustannuksissa

Ympäristöystävällinen pakkaus
Luonnollinen pakkaus tilauksellesi

Tilauksesi toimitetaan luonnonmukaisessa pakkauksessa

Vasta muutama vuosi sitten aloimme kieltää muovisten täytemateriaalien käytön pakkauksissamme ja käytämme nyt pääasiassa luonnollisia pakkausmateriaaleja. Emme enää pussita pieniä osia, kuten ruuveja tai niittejä, muoviin, vaan poimimme ne tarpeen mukaan ja käytämme paperipusseja. Pyrimme myös olemaan hävittämättä luonnollisia pakkausmateriaaleja, joita tavarantoimittajamme käyttävät saapuvissa toimituksissamme, vaan käytämme ne uudelleen.

plietsch!" -palkinto energiatehokkaasta konversiosta

plietsch!" -palkinto energiatehokkaasta konversiosta

Vuonna 2011 SVB-yhtiö muutti kunnostettuihin tiloihinsa. Omistaja ja johtaja Thomas Stamann sai remontista "plietsch!"-palkinnon. Pysyäkseen ajan tasalla puhtaasta energiasta SVB alkoi tutkia voittoa tavoittelemattoman Bremenin ilmastonsuojeluviraston 'Energiekonsens' tuella, miten hiilidioksidipäästöjä voitaisiin vähentää ja energiaa säästää. Analyysi tehtiin, ja tulokset olivat erittäin vaikuttavia. SVB:n havaittiin estävän noin 131,5 tonnin hiilidioksidipäästöt vuodessa ja säästävän noin 33 500 euroa vuodessa. Suurin osa tästä summasta tuli energiansäästöstä, joka saatiin laitosrakennuksen lämmöneristyksen ansiosta. Varaston katon pinta eristettiin laajasti, yksilasiset ikkunat korvattiin uusimmilla kaksoisikkunoilla ja rakennuksen eristystä parannettiin.

Me lajittelemme jätteemme
Me lajittelemme jätteemme

Me lajittelemme jätteemme

Varmistamme, että jätteet lajitellaan, erotellaan ja hävitetään oikein. Paperi, polystyreeni, teippi, paristot, pahvi, elektroniikkaromu, muovijäte ja niin edelleen - kaikki lajitellaan!

Varmistamme paristojen ja akkujen asianmukaisen hävittämisen...

Paristot ja akut seuraavat meitä monissa laitteissa, joita käytämme päivittäin. Siksi ympäristön kannalta sopiva hävittämismenetelmä on meille erittäin tärkeä. Pelkästään vuonna 2012 kannettavia paristoja kului noin 43 549 tonnia (= 1,5 miljardia kappaletta). Jokainen kuluttaja ostaa keskimäärin 20 paristoa vuodessa. SVB hävittää paristot ympäristöystävällisesti käyttämällä tunnustettua jätehuoltoyritystä. Voit myös palauttaa paristot meille kirjekuoressa, jossa on riittävä postimaksu, tai voit toimittaa ne suoraan logistiikkaosastollemme veloituksetta.

... ja elektroniikkaromu

Elektronisista laitteista on tulossa yhä tärkeämpi osa elämää nykyään. Niiden käyttöikä on kuitenkin yleensä rajallinen. Vialliset tai vanhat laitteet, jotka ovat joskus vielä toimintakuntoisia, päätyvät kaatopaikalle ja muuttuvat ongelmalliseksi elektroniikkaromuksi. Saksassa sitä syntyy tällä hetkellä vuosittain noin 2 miljoonaa tonnia. Ympäristön kokonaispilaantumisen vähentämiseksi EU otti vuonna 2003 käyttöön sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskevat suuntaviivat 2002/96/EY (WEEE - Waste Electrical and Electronic Equipment). Nämä suuntaviivat laadittiin, jotta elektroniikkalaitteiden takaisinottoa ja hävittämistä varten voitaisiin luoda ympäristön kannalta tarkoituksenmukainen menetelmä. Samoihin aikoihin otettiin käyttöön myös vaarallisten aineiden käytön rajoittamista koskeva direktiivi 2002/95/EY (RoHS - Restriction of certain Hazardous Substances), jonka tarkoituksena on rajoittaa tiettyjen vaarallisten aineiden käyttöä elektroniikkalaitteissa. Saksassa molemmat suuntaviivat on saatettu osaksi kansallista lainsäädäntöä: Sähkölaitelaki (ElektroG).

Työntekijämme ja työpaikkamme

Työntekijämme ja työpaikkamme

Meille vastuun kantaminen ihmisistä, joiden kanssa työskentelemme, tarkoittaa myös kestävyyttä. Tärkeimmät periaatteemme ovat tasa-arvo, kehitysmahdollisuudet, perhe, monikansallisuus ja monimuotoisuus.

Lue lisää »

Tuemme innovatiivisia ideoita

Thomas Stamann, perustaja

mama earth -säätiö
Mama Earth -säätiö

Mama Earth -säätiö

Miksi tarjoamme tukeamme. Puut ovat kuin hyviä ystäviä: ilman niitä ei voi elää! Ne sitovat hiilidioksidia parantaakseen maailman ilmastoa, antavat meille raaka-aineita, joiden avulla voimme rakentaa tuhansia hienoja puisia esineitä aluksella, ja ne ovat aina olleet kanssamme, myös myyteissä ja sanonnoissa. Uskomme, että meillä on velvollisuus parantaa maailman ilmastoa, joten olemme päättäneet käyttää tilaisuutta hyväksenne ja tukea Mama Earth -säätiötä. Mama Earth -säätiö istuttaa mangrovemetsiä Filippiineillä ja tukee mahongin ja teakin kaupallista viljelyä laittomien hakkuiden lopettamiseksi. Heidän korkealaatuisissa lahjakorteissaan on kuva jokaisesta istutetusta puusta ja sen koordinaatit. Kun syötät sen Google Earthiin, voit "lentää" suoraan puusi luo.

Voit myös osoittaa tukesi

Saksan meripelastuspalvelu (DGzRS) eli Saksan meripelastusyhdistys.

Saksan meripelastuspalvelu (DGzRS) eli Saksan meripelastusyhdistys.

Etsintä- ja pelastusyhdistys He pelastavat haaksirikkoutuneita merestä, vapauttavat ihmisiä vaarasta, hoitavat sairaita ja loukkaantuneita. Meripelastajat ovat toimintavalmiina - ympäri vuorokauden ja missä tahansa, oikeastaan missä tahansa säässä.

Lahjoituksesi pitää meripelastajat kurssilla. Saksan meripelastuslaitos (DGzRS) on yksi maailman nykyaikaisimmista meripelastuslaitoksista. Meripelastajat rahoittavat työnsä yksinomaan lahjoituksilla ja vapaaehtoisilla avustuksilla, ja he ovat toiminnassa ympäri vuorokauden kaikissa sääolosuhteissa Pohjan- ja Itämerellä.

Kaikki, jotka ovat käyneet SVB:n osastolla Düsseldorfin Boot-messuilla, tietävät, että tarjoamme asiakkaillemme mielellämme kylmää jäätelöä "SVB-jäätelökärrystämme" ilmaiseksi. Mutta älä unohda laittaa jotain DGzRS:n keräysveneeseen! Lahjoituksesi ovat auttaneet meitä keräämään useita satoja euroja kerätään joka päivä meripelastajille.

Lahjoita nyt

Valtamerten puhdistaminen
Valtameren puhdistaminen -hanke

Valtameren puhdistaminen -hanke

Tarjotaksemme asiakkaillemme vaihtoehdon muovikasseille ja edistääkseen näin muovijätteen vähentämistä olemme suunnitelleet "SVB Happy Ocean Bag" -laukun. Tämä vankka puuvillakassi on 42x42 cm:n kokoinen, ja siinä on pohjan taitto ja 2 lyhyttä kantohihnaa. SVB Happy Ocean Bag on sopivan kokoinen, eikä se ole ihanteellinen vain SVB:n ostosreissuille, vaan se sopii myös jokapäiväiseen käyttöön. Sen materiaali on ympäristöystävällistä, ja se auttaa osaltaan vähentämään muovijätettä ja saastumista planeetallamme. Boyan Slatilla on ollut loistava idea, ja SVB haluaa tukea häntä ja hänen tiimiään. 100 % "SVB Happy Ocean Bag" -laukun myynnistä saaduista tuloista lahjoitetaan Ocean Cleanup -hankkeelle.

Osta Happy Ocean -laukku nyt

More than just water sports

Bremergyn kilpaurheilu

2. Bremergy Racing

Moottoriurheilun vihreä aikakausi on alkanut ja SVB tukee sitä! Odotamme sähköisen kilpa-auton kehittäjiltä säännöllisiä puheenvuoroja.

Hydroscup Bremenin ammattikorkeakoulun joukkue

3. Hydroscup Bremenin ammattikorkeakoulun joukkue

Tuimme Bremenin ammattikorkeakoulun joukkuetta Marseillen Hydroscupissa omalla tuotemerkillämme. Opiskelijajoukkue sijoittui kolmanneksi.